Suroviny
Pro 2 osoby
- 1 větší vepřová panenka (400 g)
- 250 g pohanky
- 100 g čerstvých fazolek
- 6 plátků slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Rozmarýn
- Sůl
- Pepř
- Olej
- Máslo
- Listová petržel
- 1 dcl smetany
Cibulová marmeláda
- 6 červených cibulí
- 4 dcl červeného vína
- 2 lžíce cukru
- Sůl
- Celá skořice
- Badyán
- 1 lžíce brusinkové marmelády
Pohanku důkladně propereme horkou vodou a dáme vařit v poměru: 1 hrnek pohanky - 2 hrnky vody. Vaříme cca. 20 minut. Mezitím si orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a česnek nakrájený na plátky. Uvařenou pohanku do měkka smícháme se smetanou a lžící másla. Do kaše poté vmícháme orestovaný česnek s cibulí a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem.
Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na nudličky, které orestujeme do tmavší barvy, následně zasypeme cukrem a vytvoříme karamel. Cibuli zalijeme nejprve 2 dcl vína, přidáme jeden váleček skořice a dva kousky badyánu. Po vyvaření vína přidáme další 2 dcl. Po odpaření druhé dávky vína, přidáme brusinkovou marmeládu a dochutíme solí a cukrem.
Očištěnou vepřovou panenku dobře nasolíme a opepříme. Vkládáme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca. 1-2 minuty, aby panenka zůstala uvnitř růžová. Ke konci přidáme dvě snítky rozmarýnu a lžíci másla, které po rozpuštění přeléváme po panence. Při servírování krájíme maso na tenké plátky.
Lehce povařené fazolky (1-2 minuty) zabalíme cca. po 6 kusech do plátku slaniny a opékáme na pánvi. Dochutíme solí a pepřem.
Žádné komentáře
Okomentovat