čtvrtek 18. dubna 2019

Vepřová panenka s pohankovou kaší, fazolkami a cibulovou marmeládou

 

Suroviny
Pro 2 osoby

  • 1 větší vepřová panenka (400 g)
  • 250 g pohanky 
  • 100 g čerstvých fazolek
  • 6 plátků slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Rozmarýn 
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • Máslo
  • Listová petržel
  • 1 dcl smetany

Cibulová marmeláda
  • 6 červených cibulí 
  • 4 dcl červeného vína
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl
  • Celá skořice
  • Badyán
  • 1 lžíce brusinkové marmelády 


Pohanku důkladně propereme horkou vodou a dáme vařit v poměru: 1 hrnek pohanky - 2 hrnky vody. Vaříme cca. 20 minut. Mezitím si orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a česnek nakrájený na plátky. Uvařenou pohanku do měkka smícháme se smetanou a lžící másla. Do kaše poté vmícháme orestovaný česnek s cibulí a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. 

Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na nudličky, které orestujeme do tmavší barvy, následně zasypeme cukrem a vytvoříme karamel. Cibuli zalijeme nejprve 2 dcl vína, přidáme jeden váleček skořice a dva kousky badyánu. Po vyvaření vína přidáme další 2 dcl. Po odpaření druhé dávky vína, přidáme brusinkovou marmeládu a dochutíme solí a cukrem. 

Očištěnou vepřovou panenku dobře nasolíme a opepříme. Vkládáme na rozpálenou pánev s olejem a opékáme z každé strany cca. 1-2 minuty, aby panenka zůstala uvnitř růžová. Ke konci přidáme dvě snítky rozmarýnu a lžíci másla, které po rozpuštění přeléváme po panence. Při servírování krájíme maso na tenké plátky.

Lehce povařené fazolky (1-2 minuty) zabalíme cca. po 6 kusech do plátku slaniny a opékáme na pánvi. Dochutíme solí a pepřem. 

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤






SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig