pondělí 8. dubna 2019

Ravioli plněné ricottou na restované zelenině


 
Suroviny
Pro 4 osoby

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 mrkve
  • 1 mladá cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • Cherry rajčátka 
  • 150 g ricotty
  • 150 g kozího sýra nebo cottage 
  • Olivový olej
  • Sůl 
  • Pepř
  • Bylinky
  • Parmezán
  • Máslo

Z hladké mouky a dvou vajec si připravíme těsto, které důkladně rozválíme na tenký plát cca. 3 mm. Z plátu těsta si vykrájíme obdélníky 10 x 5 cm. 

Z ricotty a kozího sýra (cottage) si umícháme náplň, do které nasekáme bazalku a dochutíme solí, pepřem. Zhruba půl polévkové lžíce této náplně naneseme na obdélník těsta. Kraje těsta pomažeme vodou, aby těsto dobře spojilo. Naplněný obdélník přehneme a přimáčkneme kraje vidličkou. Ravioli vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca. 5 minut.

Oloupanou mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky a nudličky, které orestujeme na olivovém oleji společně s nakrájenými rajčátky a na drobno nasekaným česnekem. Zeleninu dochutíme bylinkami, solí, pepřem a zjemníme máslem.

Při servírování posypeme hojně parmezánem a ozdobíme snítkou bazalky. 

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤






 




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig