pátek 5. dubna 2019

Kulajda




Suroviny
Pro 4 osoby

  • Dvě hrsti sušených hub
  • 4 brambory 
  • 1 litr drůbežího vývaru
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Cukr
  • Ocet
  • 2 dcl smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks vejce

Minimálně hodinu před vařením namočíme sušené houby v horké vodě. Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Dále vložíme houby a vaříme do měkka cca. 35 minut. Po změknutí hub přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory s kmínem a vaříme cca. 15 minut, dokud brambory nezměknou. Po změknutí brambor celou polévku dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a zjemníme smetanou. Vše důkladně promícháme a povaříme 5 minut. K úplnému konci přidáme nasekaný kopr na drobno a stáhneme z varu, aby si kopr zachoval svoje aroma a zelenou barvu. 

Do hrnce s horkou vodou přidáme lžíci cukru, soli a octa. Po zavaření zmenšíme teplotu a pomocí lžíce vytvoříme uprostřed hrnce vír, do kterého postupně vyklepneme vejce, která necháme ve vodě cca. 3 minuty. Chceme, aby žloutek zůstal tekutý.

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig