pondělí 11. března 2019

Domácí drůbeží paštika





Suroviny
Pro 4 osoby

  • 350g drůbežích jater
  • 100 g uzeného špeku
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cl koňaku
  • Půl kostky másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránky
  • Tymián
  • 0.5 dcl smetany


Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a česnek lehce zpěníme na lžíci másla společně s na kostky nakrájeným uzeným špekem. Po zarestování přidáme koňak a necháme vyvařit. Po zredukování koňaku přidáme očištěná a nakrájená játra, která dusíme do měkka cca 25 minut. Ke konci dušení přidáme bylinky, sůl, pepř, smetanu a máslo, které se musí rozpustit. Celou tuto směs rozmixujeme do hladka pomocí mixéru či kůtru. Celou směs nalijeme do formy srnčí hřbet vyložené potravinářskou folií či na tenko nakrájenými plátky slaniny. Pokud nemáte formu srnčí hřbet, tak paštiku můžete nalít do jednoporcových misek. Paštiku necháme minimálně 4 hodiny odležet v lednici.

Podáváme s brusinkovým kompotem a rozpečeným toastem.



Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤










SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig