neděle 17. února 2019

Rump steak s dýní a kaštanovou pastou


Suroviny
Pro 2 osoby
  • 400 g rump steaku
  • Malá dýně Hokaido
  • 1 jablko
  • 200 g cukrového hrášku
  • 300 g jedlých kaštanů
  • 15 ml smetany
  • Máslo
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 stroužky česneku
  • Rozmarýn 
  • Tymián
  • Muškátový oříšek 

Jedlé kaštany upečeme cca. 45 min. na 160°C. Po vychladnutí je oloupeme a rozmixujeme se smetanou. Dochutíme solí a muškátovým oříškem. Na talíř tvoříme noky pomocí dvou lžic namočených ve vodě.

Hokaido rozpůlíme a zbavíme se slupky a jadérek. Půlky dýně nakrájíme na tenké plátky. Jablko rozpůlíme a zbavíme jadřinců, také krájíme na tenké plátky. Dýni a jablko orestujeme na rozpuštěném másle. Dochutíme solí a pepřem.

Hrášek zblanšírujeme cca. minutu v horké vodě a následně zchladíme, poté restujeme na másle. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

Odpočaté maso v pokojové teplotě dobře osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi dle požadovaného stavu propečení (medium rare cca. 1 minutu z každé strany, medium cca. 1,5 min z každé strany). Ke konci opékáni přidáme bylinky. lžíci másla a dva stroužky česneku. Steak zabalíme do alobalu a necháme minutu odležet. Při servírování krájíme na tenké plátky, které můžeme lehce posolit.



Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤










 Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😍






SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig