pátek 9. listopadu 2018

Losos v bylinkové krustě s restovanou cuketou a rajčatovou salsou


Suroviny
Pro 4 osoby
  • 600 g lososa 
  • 6 lžic strouhanky
  • 3 lžíce másla
  • Bylinky (rozmarýn, tymián..)
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 menší cukety
  • Olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 350 g rajčat 
  • Bazalka
  • Sezam

Ze strouhanky, másla, bylinek, sezamu a soli vytvoříme hmotu podobnou žmolence, kterou naneseme na filet lososa. Takto připraveného lososa pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca. 15 minut do zlaté barvy. 

Cuketu nakrájíme na drobné kousíčky a orestujeme na olivovém oleji. Ke konci dochutíme solí a pepřem a přidáme rozmáčklý stroužek česneku pro lepší vůni a chuť.

Rajčata spaříme v horké vodě a následně oloupeme. Takto připravená rajčata zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Na drobno nasekané tři stroužky česneku zpěníme na olivovém oleji, přisypeme rajčata a necháme dusit cca. 3 minuty. Ke konci přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem. 

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤







Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😍



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig