středa 31. října 2018

Míchaný salát s avokádem a ztraceným vejcem



Suroviny
Pro 4 osoby
  • 250 g baby špenátu
  • 250g baby mangoldu
  • Rukola
  • 1 avokádo
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • Malá okurka
  • Ředkvičky
  • Dresing:
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného či jablečného octa
  • Kávová lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Cukr
  • Pepř
Sázené vejce:
  • 4 vejce
  • Voda
  • Ocet
  • Sůl
  • Cukr

Avokádo rozřízneme a vydlabeme z něj lžící dužinu, kterou nakrájíme na menší kostky. Mangold, špenát a rukolu opereme. Můžeme natrhat na menší kousky.  Papriku zbavíme jádřinců a společně s rajčaty a okurkou nakrájíme na menší kousky. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. V menší mističce si důkladně rozmícháme olej, ocet, hořčici špetku soli, cukru a pepře. Takto připravený dresing přelijeme přes připravenou zeleninu a ve větší misce pořádně promícháme, aby byl ochucený každý kus zeleniny.

Sázené vejce:
V hrnci ohřejeme vodu cca. Na 90 stupňů. Vodu ochutíme solí, octem a cukrem. Když  voda dosáhne vhodné teploty vytvoříme pomocí vařečky vír, do kterého vyklepneme vajíčko, které ve vodě ponecháme asi 2 minuty. Voda nesmí vřít, aby nám vajíčko nepotrhala!!!! Takto uvařené vajíčko z vody vyjmeme děrovanou naběračkou a vkládáme na salát připravený na talíři. Vajíčko při servírování můžeme ještě lehce posolit a opepřit.

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig