Suroviny
Pro 2 osoby
- 2 králičí stehna
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 100 g kořenové petržele
- 1 cibule
- 3 lžíce povidel
- Perník
- Tymián
- Rozmarýn
- Bobkový list
- Nové koření
- 2 dcl bílého suchého vína
- Sůl
- Ocet
- Olej
- Cukr
- Hladká mouka
Bramborovo-kroupové pyré
- 250 g brambor
- 2 lžíce krup
- Lžíce másla
- Mléko
- Sůl
- Muškátový oříšek
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Následně přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, restujeme do tmavší barvy. Poté zalijeme vínem, necháme odpařit a vmícháme 3 lžíce povidel.
Na základ vložíme stehna, zalijeme vodou a dusíme do měkka cca. 1 hodinu. Po změknutí masa omáčku dochutíme solí, cukrem a octem. Ke konci zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Dále provaříme dalších 10 minut.
Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, následně zcedíme a rozmixujeme s máslem a mlékem. Po ušlehání vmícháme uvařené kroupy a dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Pokud chcete mít tento recept vyšperkovaný do úplné dokonalosti jako my 😂 nakrájejte si kořenovou zeleninu na tenké proužky a orestujte ji na másle a dochuťte solí, pepřem a petrželovou natí.
Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm jako od maminky 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤
Tímto receptem bychom se chtěli zúčastnit a zároveň zapojit do speciální kategorie #AEGMAMADISH v soutěži Foodblog roku.
Proč tento recept? Králík na černo je u nás na vesnici častým pokrmem pro slavnostní příležitosti. Jelikož se v současné době zapomíná na králičí maso,je skvělé si připravit tradiční český recept, který je velmi chutný. Pro přípravu tohoto pokrmu jsme využili suroviny z domácích zdrojů.
#aeg #aegmamadish #mamashelterprague
#aeg #aegmamadish #mamashelterprague
Před každým vařením je dobré se napít kvalitního moku 😂🍻
Žádné komentáře
Okomentovat