neděle 9. září 2018

Králík na černo s bramborovo-kroupovým pyré



Suroviny
Pro 2 osoby


  • 2 králičí stehna
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 100 g kořenové petržele
  • 1 cibule
  • 3 lžíce povidel
  • Perník
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • Sůl
  • Ocet
  • Olej
  • Cukr
  • Hladká mouka
Bramborovo-kroupové pyré
  • 250 g brambor
  • 2 lžíce krup
  • Lžíce másla
  • Mléko
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Následně přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, restujeme do tmavší barvy. Poté zalijeme vínem, necháme odpařit a vmícháme 3 lžíce povidel. 

Na základ vložíme stehna, zalijeme vodou a dusíme do měkka cca. 1 hodinu. Po změknutí masa omáčku dochutíme solí, cukrem a octem. Ke konci zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Dále provaříme dalších 10 minut.

Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě, následně zcedíme a rozmixujeme s máslem a mlékem. Po ušlehání vmícháme uvařené kroupy a dochutíme solí a muškátovým oříškem.

Pokud chcete mít tento recept vyšperkovaný do úplné dokonalosti jako my 😂 nakrájejte si kořenovou zeleninu na tenké proužky a orestujte ji na másle a dochuťte solí, pepřem a petrželovou natí.

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm jako od maminky 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤  

Tímto receptem bychom se chtěli zúčastnit a zároveň zapojit do speciální kategorie #AEGMAMADISH v soutěži Foodblog roku. 

Proč tento recept? Králík na černo je u nás na vesnici častým pokrmem pro slavnostní příležitosti. Jelikož se v současné době zapomíná na králičí maso,je skvělé si připravit tradiční český recept, který je velmi chutný. Pro přípravu tohoto pokrmu jsme využili suroviny z domácích zdrojů. 

#aeg #aegmamadish #mamashelterprague




Před každým vařením je dobré se napít kvalitního moku 😂🍻















SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig