pondělí 13. srpna 2018

Vepřová kotleta s harissou a pečeným bramborem



Suroviny
Pro 4 osoby


  • 4 větší plátky vepř. Kotlety cca. 600g
  • Olivový olej
  • Africké koření harrisa – lze koupit v každém obchůdku zaměřeném na bylinky, koření a zdravou výživu, nebo si ji můžete namíchat doma sami ( čajová lžička chilli,  čajová lžička drceného česneku, čajová lžička koriandru a kmínu, čajová lžička soli a polévková lžíce sladké papriky)


Kotletu nakrájíme na silnější plátky, lehce potřeme olivovým olejem a opatrně posypeme harissou. Grilujeme na středně rozpáleném grilu z každé strany cca. Dvě minuty.

Pečená brambora s česnekovou smetanou:

  • 4 středně velké brambory
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo
  • Rozmarýn
  • 200 g zakysané smetany
  • Pažitka či petržel
  • Prolisované dva stroužky česneku


Brambory umyjeme, osolíme, opepříme, přidáme snítku rozmarýnu a oříšek másla. Takto připravené brambory zabalíme do alobalu a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. V mezičase si rozmícháme zakysanou smetanu s česnekem, solí, pepřem a pažitkou. Po upečení brambory z vrchní části zbavíme alobalu a přidáme lžíci připravené zakysané smetany.

Míchaný salátek:

  • Rajčata
  • Papriky
  • Rukola
  • Okurka
  • Lollo rosso
  • Lžíce octa
  • Sůl
  • Pepř dvě lžíce oleje
  • Čajová lžička hořčice


Z octa, oleje, soli, pepře a hořčice si umícháme dresing, který následně nalijeme do nakrájené zeleniny a natrhaného salátu. Vše důkladně promícháme.

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤








Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😍



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig