úterý 28. srpna 2018

Domácí bramborové gnocchi se špenátem a parmezánem



Suroviny
Pro 4 osoby


  • 600 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • Sůl
  • Pepř
  • 250 ml 30% smetany
  • 300 g baby špenátu 
  • Parmezán



Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme na jemno. Do mísy s nastrouhanými bramborami přidáme mouku, žloutky a špetku soli. Těsto důkladně propracujeme. Z těsta vytvoříme válečky, které nakrájíme na cca. 3 cm kousky, z kterých vytvoříme šišky, které zmáčkneme vidličkou. Takto vytvořené noky vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme cca. 2 min. Během vaření noků si podusíme na pánvi špenát se smetanou. Tuto směs dochutíme solí a pepřem. Uvařené noky vložíme do pánve se špenátem a důkladně promícháme. Při servírování hojně zasypeme nastrouhaným parmezánem. 

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤



 


 
 




Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😍



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig