pondělí 30. července 2018

Vejce florentine



Suroviny
Pro 4 osoby
  • Celozrnný chléb
  • 450 g čerstvého listového špenátu
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku 
  • 1 dcl smetany
  • Ocet
  • Olej
Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na drobno nakrájený česnek. Přidáme špenát a zalijeme smetanou, necháme podusit cca. 5 min. Špenát dochutíme solí a pepřem. V hrnci zahřejme litr vody, do které přidáme lžíci octa a soli. Přivedeme k mírnému varu. Vařečkou vytvoříme vír, do kterého vyklepneme vajíčko a vaříme cca. 1 min. Na plátek celozrnného chlebu naneseme připravený špenát a zastřené vejce, které ještě lehce osolíme a opepříme. 




 




 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig