neděle 3. června 2018

Vepřová panenka na pepři a bylinkách s grilovanou paprikou

 
Suroviny
Pro 4 osoby
  • 750g vepřové panenky
  • Směs pepřů (bílý, černý, červený)
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Sůl
  • Olivový olej

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejně široké medailonky, které důkladně osolíme a posypeme drceným pepřem. (Pokud nemáte koupenou již drcenou směs pepřů, tak stačí všechny druhy pepře nadrtit v hmoždíři či v utěrce rozklepat paličkou na maso). Maso ještě posypeme nasekanými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Opékáme na rozpáleném grilu či pánvi cca. 2 minuty z každé strany. Panenky by měla zůstat uprostřed růžová a šťavnatá.


Grilovaná paprika
  • 6 kusů větších různobarevných paprik
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalkové pesto
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Olivový olej

Papriky ani nemusíme zbavovat jádřinců, nakrájíme na čtvrtky a v misce promícháme se solí, pepřem, pestem , bylinkami a trochou olivového oleje. ( Komu by jádřince vadily, může je klidně odříznout), takto upravenou papriku grilujeme či opékáme na pánvi cca. 3 minuty ze všech stran. Po ugrilování můžeme papriky ještě pokapat trochou bazalkového pesta.


Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤














Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😉


knedliciofficial@gmail.com


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig