Pro 4 osoby
- 750g vepřové panenky
- Směs pepřů (bílý, černý, červený)
- Tymián
- Rozmarýn
- Sůl
- Olivový olej
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejně široké
medailonky, které důkladně osolíme a posypeme drceným pepřem. (Pokud nemáte
koupenou již drcenou směs pepřů, tak stačí všechny druhy pepře nadrtit
v hmoždíři či v utěrce rozklepat paličkou na maso). Maso ještě
posypeme nasekanými bylinkami a lehce pokapeme olivovým olejem. Opékáme na
rozpáleném grilu či pánvi cca. 2 minuty z každé strany. Panenky by měla
zůstat uprostřed růžová a šťavnatá.
Grilovaná paprika
- 6 kusů větších různobarevných paprik
- Sůl
- Pepř
- Bazalkové pesto
- Tymián
- Rozmarýn
- Olivový olej
Papriky ani nemusíme zbavovat jádřinců, nakrájíme na čtvrtky
a v misce promícháme se solí, pepřem, pestem , bylinkami a trochou olivového oleje. ( Komu by
jádřince vadily, může je klidně odříznout), takto upravenou papriku grilujeme či
opékáme na pánvi cca. 3 minuty ze všech stran. Po ugrilování můžeme papriky
ještě pokapat trochou bazalkového pesta.
Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤
Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😉
Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😉
![]() |
knedliciofficial@gmail.com |
Žádné komentáře
Okomentovat