úterý 12. června 2018

Mandlový moučník a domácí bezinková limonáda



Suroviny

Mandlový moučník

  • 4 vejce a 2 bílky 
  • 120 g máslá (změklé) 
  • 120 g cukru moučka
  • 6 lžic mléka
  • 140 g hladké mouky
  • Ovoce (záleží na vás, já dal kompotované mandarinky)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Smetana ke šlehání 33%
  • Mandlové lupínky
  • 260 g cukru krupice 
  • Ztužovač šlehačky

Vyšleháme pěnu ze žloutků, moučkového cukru a másla. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a ke konci vmícháme ušlehaný sníh ze dvou bílků. Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ze čtyř bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, který natřeme na těsto a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme v troubě na 180 °C dokud sníh není růžový. Vychladlý korpus  rozkrojíme na polovinu. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a potřeme jeden díl korpusu. Na šlehačku naskládáme ovoce. Druhou půlku korpusu nakrájíme na díly, naskládáme je nahoru a dokrájíme. Dáme vychladit a poté můžeme podávat. 


Bezinková limonáda
  • 6 květů bezinek
  • 3 hrnky vody
  • 1 citron 
  • 4 lžíce třtinového cukru
V hrnci uvaříme 3 hrníčky vody. Do horké vody vložíme květy bezinek a necháme odstát do druhého dne v pokojové teplotě. Šťávu přecedíme, přidáme vymačkaný citron a třtinový cukr (vše jde nakombinovat dle vlastních chutí). Vše důkladně promícháme. Šťávu odměříme podle chutě a přilijeme sodovou vodu. můžeme zdobit levandulí, citronem a bezinkou. 


Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤
















Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😍
https://www.facebook.com/knedliciofficial/


knedliciofficial@gmail.com

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig