pátek 29. června 2018

Lahodný čokoládový koláč s třešňovým karamelem



Suroviny
  • 1/2 másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce 
  • 75 g cukru
  • 500 g čokolády (minimálně 70% obsahu kakaa)
  • 500 ml smetany
Třešňový karamel
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany
  • 50 g třešní 
  • 2 cl Metaxy 
Z másla, mouky, cukru a vejce vytvoříme hladké těsto, které naneseme na dno koláčové formy, která je vyložena pečícím papírem. Pečeme v troubě na 180 °C do zlaté barvy. V mírně zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu. Tímto krémem přelijeme vychladlé těsto a necháme odstát v pokojové teplotě. Po vychladnutí necháme zatuhnout přes noc v lednici.

Na pánvi si rozpustíme cukr do hnědého karamelu, poté přilijeme smetanu a Metaxu. Necháme důkladně provařit a ke konci přidáme vypeckované třešně. 

Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤
















SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig