Pro 4 osoby
Zálivka:
- Lžička dijonské hořčice
- Lžíce vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Všechny tyto ingredience důkladně
rozmícháme metličkou. Pro oživení chuti můžeme přidat do zálivky na drobno nasekanou
petrželku.
Salát:
- 250 g rukoly
- 250 g salátu lollo rosso
- půl papriky
- 70 g okurky
- 70 g cherry rajčat
- Cca. 10 nožiček bílého chřestu
- Máslo
- Cukr
- Sůl
- Ocet
Bílý chřest oloupeme a uvaříme do
měkka ve vodě se solí, cukrem , lžící másla a trochou octa. Okurku, cherry
rajčata a papriku nakrájíme na drobnější kousky. Salát lollo rosso natrháme na
kousky. Uvařený chřest nakrájíme a veškeré ingredience důkladně promícháme se
zálivkou.
Kuřecí prsíčka:
- 500g kuřecích prsíček
- 250g bílého jogurtu
- Šťáva z půlky citronu
- Sůl
- Pepř
- Tymián
Kuřecí prsíčka si naporcujeme.
Mezi tím si připravíme marinádu z jogurtu, citronové šťávy soli, pepře a
nasekaného tymiánu. Touto marinádou potřeme kuřecí prsíčka a necháme
v lednici asi hodinu odpočinout. Kdyby se kuřecí prsíčka marinovaly přes
noc, tak by to bylo ideální J
. Takto připravená prsíčka opékáme na pánvi nebo grilujeme cca. 4 minuty
z každé strany. Záleží na tom, jak máme rozpálený gril.
Po splnění všech kroků servírujeme a vychutnáváme si pokrm 😄
Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI ❤
Žádné komentáře
Okomentovat