Pro 4 osoby
- 1 kg plecka
- 2 ledvinky
- 1 srdce
- 1 slezina
- 20 dkg jater
- Vepřový mozeček
- Vepřový jazyk
- Hlavička česneku
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- Sádlo
- Vývar
- Sůl
- Pepř
- Mleté nové koření
- Mletý zázvor
V pekáči orestujeme cibuli na sádle. Cibule nesmí být hnědá! Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky. K masu přidáme česnek, který si rozdrtíme. Ochutíme 1 kávovou lžičkou mletého zázvoru a 1 lžičkou mletého nového koření. . Podlijeme vývarem a dáme do trouby péct na 200°C cca. 1 hodinu a 30 minut. Jakmile je maso měkké, zahustíme mozečkem, který jsme si rozšlehali s vejci a moukou. Vše dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Zahuštěný guláš necháme v troubě 10 minut dodělat.
Žádné komentáře
Okomentovat