čtvrtek 10. května 2018

Babiččin vepřový zabijačkový guláš


Suroviny
Pro 4 osoby
  • 1 kg plecka
  • 2 ledvinky
  • 1 srdce
  • 1 slezina
  • 20 dkg jater
  • Vepřový mozeček
  • Vepřový jazyk
  • Hlavička česneku
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • Sádlo
  • Vývar
  • Sůl
  • Pepř
  • Mleté nové koření
  • Mletý zázvor



V pekáči orestujeme cibuli na sádle. Cibule nesmí být hnědá! Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky. K masu přidáme česnek, který si rozdrtíme. Ochutíme 1 kávovou lžičkou mletého zázvoru a 1 lžičkou mletého nového koření. . Podlijeme vývarem a dáme do trouby péct na 200°C cca. 1 hodinu a 30 minut. Jakmile je maso měkké, zahustíme mozečkem, který jsme si rozšlehali s vejci a moukou. Vše dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Zahuštěný guláš necháme v troubě 10 minut dodělat.

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI 😊










SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig