úterý 10. dubna 2018

Kachní prso s bramboro-sýrovými kroketami a brusinkovou omáčkou



Suroviny
Pro 4 osoby
  • 4 kachní prsíčka
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Rozmarýn
Krokety 
  • 750 gr brambor typu C
  • 0,5 dcl smetany
  • 150 gramů sýrů Lučina nebo kozího sýru
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžíce másla
  • Toastový chléb světlý
  • Olej na smažení
Brusinková omáčka
  • 3 lžíce kompotovaných brusinek
  • 2 dcl červeného vína
  • Sůl
  • Lžíce másla



Kachní prsíčka 
Omytá kachní prsíčka osušíme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran cca 2 minuty na rozpálené pánvi. Ke konci opékání přidáme bylinky. Do křupava opečená prsíčka vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů a necháme péci asi 3 minuty. Prsíčka by měla zůstat uvnitř růžová. Před krájením necháme minimálně 5 minut odležet, aby nám z kachního prsíčka nevytekla šťáva.

Krokety
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a tyčovým mixérem vytvoříme hutnou hmotu, do které přidáme máslo a smetanu. Hmota by měla být opravdu hutná a měla by lepit. Do této hmoty nakonec vmícháme Lučinu či kozí sýr. Z takto připravené hmoty pomocí namočených rukou ve vodě tvarujeme placičky, které obalíme v toustovém chlebu nakrájeném na drobné kostičky. Takto připravené kroketky či placičky smažíme pozvolna do zlatova v oleji. Nakonec necháme okapat na talířku s papírovými utěrkami.

Brusinková omáčka
Brusinky svaříme  s vínem do lehce husté konzistence. Po cca. 10 minutách dosáhneme požadované konzistence. Takto zredukovanou omáčku lehce osolíme a vmícháme lžíci vychlazeného másla. Omáčku necháme vychladnout.

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI 😊










Kachní prso v provedení FINGERFOODU


Nezapomeňte sledovat náš Instagram a Facebook 😉



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig