úterý 6. března 2018

Letní brigáda v Caorle




Brigáda odehrávající se koncem letních prázdnin minulého roku, byla naprosto skvělá a přinesla mi spoustu nových zkušenosti z gastronomického či cestovatelského odvětví. Svou pracovní příležitost v zahraničí jsem si zajistil během roku a po dlouhém čekání jsem se svým kamarádem Lukášem Grösserem odcestoval do krásné Itálie. Kde, že jsem se přesně nacházel? Vyrazil jsem do známého a turisty oblíbeného Caorle, které je již mnoho let hlavním turistických cílem Čechů, Němců či Poláků. Můj výlet jsem od samého začátku neplánoval za účelem výdělku, ale poznání a ochutnání všech pokrmů zdejší kultury pro zlepšení mého přehledu v gastronomii.










Po dlouhé a úmorné cestě jsme s obráceným úsměvem na tváři pomohli vyložit věci z autobusu a pustili se do prohlídky místa, kde bude probíhat naše týdenní pracovní náplň. 






Zde jsme se potkali s kamarádkami z České Lípy. Díky této příležitosti jsme trávili čas společně. Samozřejmě jsme navštívili místní hernu, a také obchůdek se zmrzlinou, kterou jsme si mohli natočit a doplnit dle svého gusta. 









Náš turnus měl polopenzi, jako většina zdejších hotelů, čili jsme kromě snídaní měli spoustu volného času pro sebe. 













Snídaně jsme každý den připravili na sedmou hodinu ranní a poté doplňovali sortiment do 10 hodin. Závěrem byl každý den úklid a poté hurá na osobní aktivity, které probíhali do čtvrté hodiny. 











Kolem půl páté jsme se dali do přípravy večeří, jež začínali kolem šesté hodiny. Naši hosté byli velmi hodní, takže jsme se za celý týden nesetkali s žádným problémem.

Také se naskytla super příležitost při krásné středě navštívit řemeslné trhy. Ochutnali jsme domácí likéry a koupili domů maličkosti na památku. Tuto akci hodnotím velmi pozitivně.










,,Hlad není jen nejlepším kuchařem, ale i nejlepším lékařem.“


Naše večerní aktivity byly jasné! Noční koupaní je to, co každý člověk musí prožít. Samotný konec večera jsem jako pravý objevitel Itálie zakončil dobrým vínem.








Co se mých ochutnávek a poznání týče. Za týden jsem se svým kamarádem prošel celé Caorle, ať už to bylo v jakoukoli hodinu či jakémkoli stavu. Navštívil mnoho restaurací, kde jsem se setkal s výbornou italskou kávou, kterou nám doporučili italští číšníci. Pizza byla samozřejmostí, a proto jsem porovnal více pizerií v Caorle. Jediné, co k tomuto mohu říci je, že se tu každá pizzerie snaží překvapit vlastní originalitou, což je z mého pohledu kreativního kuchaře jedině velké plus.













Týden utekl jako voda a já si odvezl nejenom skvělé zážitky, ale také mnoho zdejších surovin, které jste mohli vidět v již vypracovaných receptech. Pracovníci hotelu mi při odjezdu oznámili ať koukám příští rok dorazit znovu, a proto je mou povinností je tímto na závěr pozdravovat, protože mě tam příští rok můžete opět očekávat!

Velké DÍKY patří cestovní kanceláři SBV, která nám poskytla tuto možnost, celému týmu v Caorle a hlavně mému kamarádovi Lukášovi Grösserovi 
SHARE:

1 komentář

  1. :) Díky za krásné fotky a vzpomínku. Caorle máme prochozené křížem krážem, jezdívali jsme tam pravidelně každý rok a moc se nám tam líbilo.

    OdpovědětSmazat

Blogger Template Created by pipdig