sobota 24. března 2018

Italská kanapka s rajčaty



Suroviny
Pro 4 osoby
  • 1 ks vetší bageta 
  • 5 ks rajčat
  • Bazalka
  • 2 lžíce parmezánu 
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1 stroužek česneku 
  • Sůl
  • Pepř
Bagetu nakrájíme na kolečka, které opečeme na pánvi s trochou olivového oleje. Opékáme do křupava. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyřízneme jadřince, které vyhodíme. Připravená rajčata nakrájíme na drobné kostičky, které vložíme do mísy. 

Pesto: z listů bazalky, parmezánu, olivového oleje, soli, pepře a oloupaného česneku připravíme pesto pomocí ponorného mixéru. Mixujeme do hladka. 

Rajčata promícháme s pestem a následně nandáme na opečenou bagetku. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a listem bazalky. 

Dobrou chuť, Vaši KNEDLÍCI 😉















SHARE:

1 komentář

  1. Kanapky jsou jednohubky, jejichž základ tvoří například crackery, slané sušenky a podobně. Toto nejsou kanapky, nýbrž crostini. Kdyby byly na bílém talíři, více by vynikly.

    OdpovědětSmazat

Blogger Template Created by pipdig