- 1 ks vetší bageta
- 5 ks rajčat
- Bazalka
- 2 lžíce parmezánu
- 10 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
Bagetu nakrájíme na kolečka, které opečeme na pánvi s trochou olivového oleje. Opékáme do křupava. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a vyřízneme jadřince, které vyhodíme. Připravená rajčata nakrájíme na drobné kostičky, které vložíme do mísy.
Pesto: z listů bazalky, parmezánu, olivového oleje, soli, pepře a oloupaného česneku připravíme pesto pomocí ponorného mixéru. Mixujeme do hladka.
Rajčata promícháme s pestem a následně nandáme na opečenou bagetku. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a listem bazalky.
Kanapky jsou jednohubky, jejichž základ tvoří například crackery, slané sušenky a podobně. Toto nejsou kanapky, nýbrž crostini. Kdyby byly na bílém talíři, více by vynikly.
OdpovědětSmazat