středa 21. února 2018

Kančí na povidlech a černém pivu s bramborovo-celerovým pyré



Suroviny
Pro 5 osob
  • 1 kg kančí kýty
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks menší mrkve
  • 1 ks menšího celeru
  • 2 ks menší petržele
  • 4 lžíce povidel
  • 0.5 l černého piva
  • Rozmarýn 
  • Sůl
  • Cukr
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • Olej


Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na menší kostičky. V hrnci si rozpálíme olej a začneme restovat cibulku do zlatava. Poté přidáme kořenovou zeleninu a restujeme do lehce hnědé barvy. Mezi tím si nakrájíme kančí kýtu na větší kostky.

Když je zelenina orestovaná, tak přidáme kančí kýtu a necháme zatáhnou. Po té přidáme rozmarýn, povidla a pivo a asi 2 dcl vody, aby bylo maso minimálně ze ¾ ponořené. Dusíme do měkka asi 2 až 3 hodiny.


Když maso změkne, tak dochutíme solí a cukrem, můžeme klidně přidat ještě lžíci povidel. Pokud se nám zdá omáčka málo hustá, tak si můžeme připravit máslovou jíšku a omáčku zahustit. Po zahuštění je nutné vše alespoň 10 minut provařit. Podáváme nejlépe s bramborovo-celerovým pyré. 

Ozdobíme Vídeňskou cibulkou, která se připraví tak, že nakrájíme cibuli na tenká kolečka. Kolečka obalíme v hladké mouce a následně osmažíme na oleji. 

Přejeme Vám dobrou chuť, vaši KNEDLÍCI 😊








SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig