neděle 17. prosince 2017

Vynikající domácí vánočka podle Knedlíků



Suroviny

  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g másla (necháme rozpustit)
  • 3 žloutky
  • 3 dkg droždí
  • 250 ml mléka
  • Vanilkový cukr
  • Špetka sole
  • Rozinky namočené v rumu
  • Hranolky mandlí
  • Citronová kůra
  • 1 vejce na potření a mandlové lupínky na posypání


Ohřejeme si mléko, přidáme lžičku cukru a droždí, posypeme hladkou moukou a necháme vzejít kvásek. Zaděláme těsto a necháme vykynout.

Pleteme ze 4 hadů, pak 3 a vrchní patro ze dvou. Napíchám špejle, aby se nám vánočka nesesunula. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pozvolna pečeme v troubě 3/4 h až 1 h na 160°C.

Upečenou vánočku posypeme cukrem a servírujeme.

Dobrou chuť, vaši Knedlíci 😳















SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig