pondělí 20. listopadu 2017

Tradiční italská pasta POMODORO



Suroviny
  • 500 g pravé italské pasty
  • 400 g drcených rajčat
  • 6 stroužků česneku 
  • Bazalka 
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán


Do většího hrnce nalijeme vodu, kterou dobře osolíme. Přivedeme k varu, a poté přidáme pastu, kterou vaříme asi 7 minut. Nesmí být rozvařená ale ,,Al dente''. Mezi tím v rozehřáté pánvi krátce orestujeme na olivovém oleji nakrájený česnek (na plátky). Po cca. 2 minutách přidáme drcená rajčata, ochutíme solí a pepřem. Necháme provařit 5 minut. 

Uvařené těstoviny zcedíme a prolijeme olivovým olejem, aby se nelepily. Hotovou omáčku nalijeme do hrnce s pastou a důkladně promícháme. Při servírování posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme bazalkou.

Dobrou chuť, vaši KNEDLÍCI! 👌😋








SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig