sobota 18. listopadu 2017

Jak si zlepšit podzimní odpoledne?! Jedině domácí bábovkou



Suroviny
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • Tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy 
  • Moučkový cukr na posyp


Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme cukr se žloutky a olejem. Po částech přidáváme mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh, díky tomu vzniká vláčné a nadýchané těsto. Připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Po tomto kroku nalijeme většinu těsta do formy, do zbytku těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna při 160°C cca. 35 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout, poté můžeme vyjmout a podávat. Pro lepší požitek si můžeme uvařit čaj nebo kávu. Dobrou chuť 😛😊










SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig