středa 22. listopadu 2017

Jak na poctivou a nefalšovanou omeletu



Suroviny
1 omeleta
  • 3 vejce
  • Oříšek másla
  • Sůl
  • Čerstvě nadrcený pepř                   


Jak na poctivou a nefalšovanou omeletu? I něco zdánlivě úplně jednoduchého a prostého má své zásady. A ani omeleta není výjimkou. Drtivá většina lidí dělá zásadní chyby při přípravě tohoto základního pokrmu. 

Chcete umět tu nejlepší omeletu? Stačí, když se budete držet našeho postupu 😉

Vajíčka si v misce rozkvedláme se špetkou soli a špetkou pepře. Mezi tím si na důkladně rozpálenou pánev vložíme oříšek másla. Je velmi důležité, aby pánev byla dostatečně rozpálená a omeleta se opékala rychle, tím pádem nebude vysušená. Do rozpálené pánve vlijeme rozmíchaná vajíčka. Nejdůležitější část přípravy teprve přijde. Obracečkou shrnujeme vajíčka na pánvi a tvoříme vlnky!!! Tyto vlnky vhánějí vzduch do omelety a bude krásně nadýchaná. Vajíčka se budou opékat asi 2 až 3 minuty. Omeletu nikdy při opékání neobracíme. Svrchní část by měla zůstat polotekutá!!!! 

Omeletu můžeme podávat s míchaným salátkem a opečeným toastem či čerstvý pečivem. 

Dobrou chuť Vám přejí Knedlíci 🍳🍴😍









SHARE:

2 komentáře

  1. Omeletka vyzerá fantasticky..asi na raňajky zajtra ju pripravím...ďakujem za nápovedu a pozdravujem...

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Zdravíme, jsme moc rádi, že se vám recept a rada líbí. Určitě vyzkoušejte. Posíláme pozdrav, Vaši Knedlíci :-)

      Smazat

Blogger Template Created by pipdig