pondělí 2. října 2017

Knedlíci jsou zpět! Aneb, jak na pravé rissoto


Suroviny
  • 500 g rýže ARBORIO
  • 750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
  • 2 šalotky ( v případě nouze 1 menší cibule)
  • Olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • Parmesan dle chuti
  • Mražený hrášek
  • Sůl
  • Bazalka
  • 2 dcl bílého vína
Na jemno nakrájenou šalotku orestujeme do sklovata na olivovém oleji. Přidáme rýži, kterou krátce zarestujeme, a poté zalijeme vínem, které necháme odpařit. Po odpaření vína zalijeme částí vývaru a pravidelně mícháme a dolíváme dle potřeby. Rýže nesmí být rozvařená!!! Musí být ''Al dente''. Když je rýže uvařená, vmícháme do ní hrášek a máslo. Dochutíme parmesanem a solí. Ozdobíme čerstvou bazalkou a parmesanem. 

Rychlé, zdravé a chutné jídlo pro celou rodinu. Tento recept nikoho nezklame. Dobrou chuť, Vaši Knedlíci! 😋😉




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig