středa 28. června 2017

Telecí líčka na červeném víně



Pro 4 osoby

  • 700 g telecích líček
  • 700 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele (kořen)
  • 50 ml oleje
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Voda
  • Snítka tymiánu
  • Sůl 
  • Pepř
  • Cukr




Oloupanou mrkev, celer, petržel nakrájíme na drobnější kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zprudka v něm opečeme očištěná líčka nakrájena asi na 50g kostky. Po opečení z obou stran je vyjmeme z hrnce a orestujeme zeleninu do zlatova až světle hněda, přidáme rajský protlak, vložíme líčka, bobkový list, nové koření, tymián a zalijeme suchým červeným vínem. Dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny. Popřípadě postupně přiléváme vodu, aby byla líčka ze dvou třetin potopena. Když jsou líčka měkká, tak je vyjmeme z hrnce. Společně s líčky vyjmeme i nové koření, tymián a bobkový list. Zredukovanou omáčku rozmixujeme kuchyňským mixérem a dochutíme solí, pepřem, popřípadě cukrem. Pokud je omáčka hodně řídká, můžeme ji lehce zahustit jíškou. Pro jemnější strukturu omáčky ji můžeme přepasírovat přes cedník či sítko. Na konec vložíme do omáčky líčka a krátce prohřejeme.

Telecí líčka podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Můžeme ještě ozdobit na másle orestovanou kořenovou zeleninkou.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig