pátek 30. června 2017

Kuřecí prsíčko na tymiánu s grilovanou paprikou a žampiony





Pro 4 osoby

  • 4 očištěná kuřecí prsíčka
  • Olivový olej 
  • Citronová kůra
  • Pár kapek citronové šťávy 
  • Sůl
  • Čerstvý pepř
  • Čerstvý tymián ( 6 snítek)
  • 3 různobarevné papriky
  • 12 kusů žampionů zbavených nožiček
  • Pažitka
  • 0,5 dcl bílého suchého vína
  • Kávová lžička vychlazeného másla

Očištěná a umytá kuřecí prsíčka osolíme, 
opepříme, přidáme tymián a nastrouhanou kůru z důkladně omytého citronu ( stačí jen čtvrt kávové lžičky, jelikož citronová kůra je velice aromatická) a lehce zakápneme olivovým olejem. Necháme nejlépe dvě hodiny odpočívat v lednici.
Rozpálíme si pánev s pár kapkami olivového oleje a prsíčka zprudka opečeme po obou stranách asi 3 minuty, aby se vytvořila tmavší křupavá kůrčička, pak vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 10 až 15 minut.

Mezi tím si očistíme papriky a nakrájíme na čtvrtiny, které osolíme, opepříme, přidáme2 snítky tymiánu, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na rozpálené pánvi opečeme asi 4 minuty z každé strany a přidáme na pekáč ke kuřecím prsíčkům, aby nám paprika nevystydla.
Na stejné pánvi s olivovým olejem opečeme žampiony z každé strany, zakápneme citronovou šťávou 
( kyselost citronové šťávy zabrání šednutí žampionů), osolíme a opepříme, po opečení ( asi 4 minuty z každé strany) nalijeme do pánve se žampiony bílé víno a necháme lehce odpařit, stáhneme z plotny a vmícháme studené máslo ( vznikne nám krémová emulze) a přidáme nakonec najemno nakrájenou pažitku.

Můžeme podávat s bílým pečivem, či samotné 




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig